Hazırlanma Süresi: 20 Dakika
Pişirme Süresi: 15 Dakika
Zorluk Derecesi: **
Malzemeler
2 su bardağı kepekli erişte
100 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri miktarda kekik ve reyhan
Karabiber, tuz
Kıyma Soslu Kepekli Erişte Tarifi:
Erişteyi kaynar tuzlu suda 7-8 dakika haşlayıp süzün. Soğanı domatesi ve yeşilbiberi ince kıyın. Zeytinyağında soğanı kavurup, kıymayı katın. Kavrulunca domates ve biberleri ekleyin. Suyunu çekip koyu kıvama gelince ateşten alıp, kekik, reyhan, tuz, karabiber ekleyip erişteyi servis tabağına alın. Sosu üzerinde gezdirip servis yapın.