Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Yaz Sebzeli Kepekli Pilav

Yaz Sebzeli Kepekli Pilav

yaz-sebzeli-kepekli-pilav

Yaz Sebzeli Kepekli Pilav Malzemeler:
2 su bardağı kepekli pirinç
3,5 su bardağı sıcak su
2 adet patlıcan
2 adet büyük boy domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı bezelye
Yaz Sebzeli Kepekli Pilav Hazırlanışı:
Bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın. Kepekli pirinci ılık suda bekletin. Daha
sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayıp tuzlu
suyun içinde 15 dakika bekletin. Daha sonra akan suyun altında yıkayıp süzdükten sonra iyice kurulayın.
Tavayı ısıtın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte patlıcanları ekleyin ve 10 dakika kavurun. Ocaktan alın, tuzu ve
taze çekilmiş karabiberi ekleyerek tatlandırın. Domatesi rendeleyin. Pilavı pişireceğiniz tencereyi ısıtın. Tereyağını
ve kalan zeytinyağını ısıtıp pirinci kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Kaynar
suyu ve bezelyeyi ekleyin. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını
kapatın. Suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, kapağını açıp önceden kavurduğunuz patlıcanı ilave edin. Hafif
karıştırıp tekrar tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

OKU ➤  Kağıtta Levrek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir