Mutancana İçin Malzemeler
800 gram kuzu eti
100 gram arpacık soğan
50 gram soyulmuş iç badem
50 gram kuru kayısı
50 gram kurutulmuş mürdüm eriği
50 gram kuru incir
2 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı bal
Tuz
2 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı sumak
Mutancana Hazırlanışı
Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun. Ufak doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ilık suyu ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin. Mürdüm eriğini, bal ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin. Servis tabağına alıp taze kekikle servis yapın.
#Mutancana #MutancanaTarifi #MutancanaMalzemeler #MutancanaHazırlanışı #YemekZevki #YemekZevkiDergisi