Ana Sayfa » Tarifler » Etna Lokum Tarifi

Etna Lokum Tarifi

etna-lokum

Etna Lokum İçin Malzemeler: 

1 Tutam Dağ Kekiği

1 Tutam Biberiye

2 Diş Sarımsak

1 Çay Kaşığı Öğütülmüş Tane Karabiber

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı

1 Çay Kaşığı Okyanus Tuzu

1 Yemek Kaşığı Yağsız Süt

5 Adet Orta Büyüklükte Küp Şeklinde Doğranmış Soyulmamış Patates

Cafe De Paris ( SOS)

800 Gram Kare Şeklinde Doğranmış Bonfile ( Lokum için alındığı belirtilmeli)

 

Etna Lokum Yapılışı: Kare kare doğranmış lokum etini ve 1 kaşık tereyağını tencereye koyun, üzerine dağ kekiğini, biberiyeyi, tane karabiberi ve 2 diş sarımsağı ilave edin, karıştırın ve karışımı 15 dakika beklemeye alın. 15 dakika sonunda 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı sütü de karışıma ekleyin ve üzerini örterek 3 saat daha dinlenmeye bırakın. Ayrı bir kapta küt küt doğranmış patatesleri 1 kaşık tereyağı ve tereyağıyla karıştırdıktan sonra 170 derece de yarım saat fırınlayın. Karışım gerekli süre dinlendikten sonra ızgaraya veya döküm ızgara tavaya alınır. Yaklaşık 7-8 dakika aralığında etler düzenli olarak çevrilerek pişirme işlemi sona erdirilir. Etna Lokum’un püf noktası suyunu kaybetmemesidir. Çok pişirilmesi önerilmez.

 

Servisi: 

1 Yemek kaşığı Cafe De Paris Sosunu 1 bardak su ile cezvede kaynatıp, sos kabına alın. Fırınlanmış patateslerin eşliğinde lezzetli yemek “ Etna Lokumu” servise hazır.

 

#EtnaLokum #EtnaLokumTarifi #EtnaLokumMalzemeler #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

OKU ➤  Mantarlı Balkabağı Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir