Etna Lokum İçin Malzemeler:
1 Tutam Dağ Kekiği
1 Tutam Biberiye
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Öğütülmüş Tane Karabiber
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı
1 Çay Kaşığı Okyanus Tuzu
1 Yemek Kaşığı Yağsız Süt
5 Adet Orta Büyüklükte Küp Şeklinde Doğranmış Soyulmamış Patates
Cafe De Paris ( SOS)
800 Gram Kare Şeklinde Doğranmış Bonfile ( Lokum için alındığı belirtilmeli)
Etna Lokum Yapılışı: Kare kare doğranmış lokum etini ve 1 kaşık tereyağını tencereye koyun, üzerine dağ kekiğini, biberiyeyi, tane karabiberi ve 2 diş sarımsağı ilave edin, karıştırın ve karışımı 15 dakika beklemeye alın. 15 dakika sonunda 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı sütü de karışıma ekleyin ve üzerini örterek 3 saat daha dinlenmeye bırakın. Ayrı bir kapta küt küt doğranmış patatesleri 1 kaşık tereyağı ve tereyağıyla karıştırdıktan sonra 170 derece de yarım saat fırınlayın. Karışım gerekli süre dinlendikten sonra ızgaraya veya döküm ızgara tavaya alınır. Yaklaşık 7-8 dakika aralığında etler düzenli olarak çevrilerek pişirme işlemi sona erdirilir. Etna Lokum’un püf noktası suyunu kaybetmemesidir. Çok pişirilmesi önerilmez.
Servisi:
1 Yemek kaşığı Cafe De Paris Sosunu 1 bardak su ile cezvede kaynatıp, sos kabına alın. Fırınlanmış patateslerin eşliğinde lezzetli yemek “ Etna Lokumu” servise hazır.
#EtnaLokum #EtnaLokumTarifi #EtnaLokumMalzemeler #YemekZevki #YemekZevkiDergisi