Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Kıymalı Patlıcan Söğürme

Kıymalı Patlıcan Söğürme

patlıcan-sogurme

Kıymalı Patlıcan Söğürme

Kıymalı Patlıcan Söğürme İçin Malzemeler

3 adet bostan patlıcanı

300 gram dana kıyma

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

2 adet sivri biber

1 çorba kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı sıcak su

Tuz, karabiber

Kıymalı Patlıcan Söğürme Hazırlanışı

Patlıcanları közmatik yada imkanınız varsa odun ateşinde közleyin.

Kıymalı harç için; Soğanı, sarımsağı soyun. Biberlerin çekirdeğini temizleyin. Soğanı kübik doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyip pişirin. Biberi, sarımsağı, soğanı, salçayı, tuzu, karabiberi ve suyunu ilave edin. Diğer yandan közlenmiş patlıcanları doğrayıp zeytinyağı ile tavada soteleyin. Patlıcanları ısıya dayanıklı fırın tepsisine yayın, pişirdiğimiz harcı üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

#KıymalıPatlıcanSöğürme #KıymalıPatlıcanSöğürmeTarifi #KıymalıPatlıcanSöğürmeMalzemeler #Söğürme #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

OKU ➤  Çöpşişte Izgara Bonfile

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir