Ayvalı ve Etli Güveç İçin Malzemeler:
1 kilo kuzu kuşbaşı et
500 gram arpacık soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4-5 diş sarımsak
6-7 adet kuru kayısı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet büyük boy ayva
7-8 adet Kanlıca mantarı
Tuz
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Hamuru İçin:
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
100 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
Tuz, kırmızı toz biber
1 dal kıyılmış taze biberiye
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri İçin:
Taze kekik dalları
1 adet yumurtanın sarısı
Ayvalı ve Etli Güveç Hazırlanışı:
Hamuru için; Tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Arpacık soğanların kabuğunu soyun. Kanlıca mantarlarının dış yüzeyini nemli bir bezle sildikten sonra kalınca dilimleyin.Tercihen döküm tenceresini orta ateşte ısıtın. Eti ekleyin. Suyunu çekene dek kavurun. Arpacık soğanları, tereyağını ve sarımsakları ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Küp doğranmış ayva ile kuru kayısıları, tane karabiberleri, 1 kahve fincanında inceltilmiş biber salçasını ve tuzu ekleyin. Arada bir karıştırarak 15 dakika daha kavurun. Mantarları ekleyin. Karıştırıp kapağını kapatın, kısık ateşte mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Etli yemeği ocaktan alın. Ilınınca ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Kapların üzerine hazırladığınız hamurdan kenarlarından bastırarak yayın, üzerlerine de yumurta sarısı sürün, taze kekik dallarını hafifçe batırın. Servis yapmadan önce 200 dereceye ayarlı fırında, hamur iyice kızarıncaya kadar pişirin.