Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Kabaklı Merengli Pasta

Kabaklı Merengli Pasta

kabakli-merengli-pasta

Kabaklı Merengli Pasta Tarifi

Kabaklı Merengli Pasta İçin Malzemeler:
1 dilim kabak
Yarım paket sade burçak bisküvi
3 adet yumurta beyazı
2 çorba kaşığı toz şeker

Kabaklı Merengli Pasta Hazırlanışı:
Kabakları dilimleyin ve folyolu tepsiye dizin. Üzerine bolca toz şeker serpin. Folyo ile kapatıp fırına pişmeye bırakın. Piştikten  sonra bir kaba alarak püre haline getirin. Burçakların bir kısmını iri parçalar halinde, kalan kısmı da tamamen toz haline getirdikten sonra püreye ilave edin. Hazırladığınız kabak püresini arzu ettiğiniz boyutta kalıp veya pastaya koyup dondurucuya atın. Ardından mikserde yumurta beyazı ve toz şekeri kabartın. Donmuş olan kabaklı pastayı kalıbından çıkartarak kabartılmış yumurta beyazına batırıp şekillendirin. Pürümüz ile yakarak servis edin.

 

OKU ➤  Pastacılar, Ustam’la hünerlerini yarıştıracak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir