Hazırlama Süresi: 1 Saat 5 Dakika
Pişirme Süresi: 40 Dakika
Zorluk Derecesi: ***
Malzemesi:
Mantı malzemesi:
1 adet yumurta
2 su bardağı un
200 gram orta yağlı kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İç malzemesi:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı margarin
2 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Mercimekli Mantı Aşı Tarifi:
Kıyma, tuz ve karabiberi yoğurup bekletin. Un, yumurta ve tuzu başka bir kapta çok az su ekleyerek yoğurun. Bu hamurdan eşit büyüklükte iki beze yapıp, yarım santim kalınlığında açın. Yufkaları 3×3 santimlik kareler halinde kesin. Karelerin ortalarına kıymalı harç koyarak bohça gibi kapatın. Bütün hamurları bu şekilde un serpiştirdiğiniz tepside biriktirin. Diğer tarafta, mercimeği yıkayıp süzün ve bir tencereye aktarıp üzerine 4 su bardağı su ilave ederek 20 dakika haşlayın. Ocaktan alıp bekletin. Margarini bir tencerede eritip incecik halkalar halinde dilimlediğiniz sivri biberi ve küp domatesleri ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz ve karabiberi serpiştirip mercimeği de suyuyla birlikte üzerine aktarın. Su kaynayınca mantarları da ekleyip 10-12 dakika pişirin. Sıcakken limon suyu ve naneyi katarak karıştırın. Aşın kıvamının biraz katı olmasına dikkat edin.