Ana Sayfa » Tarifler » Diyet Yemekleri » Yufkada Ispanaklı Tart
Yufkada Ispanaklı Tart

Yufkada Ispanaklı Tart

Malzemeler

Yufkada Ispanaklı Tart

500 gram kuru ıspanak

2 adet yufka

2 diş sarımsak

4 çorba kaşığı sıvı yağ

4 dilim pastırma

3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

1 adet yumurta sarısı

Tuz, karabiber

Beşamel sos:

1,5 su bardağı süt

Yarım su bardağı un

50 gram margarin

1 tutam Hindistan cevizi (muskat)

Tuz, karabiber

Yufkada Ispanaklı Tart Tarifi:
Ispanağı temizleyin, ince doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. 2 kaşık sıvı yağı tavada kızdırın. Ispanakları ve sarımsağı hafif soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ateşten alın. Beşamel sosu için, margarini tencerede eritin. Unu ilave edin. Sütü azar azar ekleyip yedirin. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp tuzunu ve karabiberini ekleyin. Fırın kabını yağlayın. Bir bütün yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Yufkanın kalıbın dibine ve kenarlarına yapışacak şekilde içine fırçayla sıvı yağı sürün. Ufak parçalara ayrılmış diğer yufkayı da yerleştirin. Hazırlanan ıspanaklı karışıma pastırma ve beşamel ekleyip karıştırın. Yufkanın içine yayın. Dışa sarkan yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın ve hafif büzün. Yufkanın kenarına yumurta sarısı sürün. Kaşar peyniri serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

OKU ➤  Iğdır Mutfağından Özel Bir Lezzet: Tavuk Şorva

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir