Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Dana Kaburga

by Yemek Zevki Editör
14 Kasım 2015
in Et Yemekleri
483 10
0
Dana Kaburga
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

dana-kaburga

Dana Kaburga Tarifi

Dana Kaburga İçin Malzemeler:
1 adet kemikli dana kaburga
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet pırasa
Yarım çay bardağı salça
Yarım çay bardağı soya sos
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı hardal
Püre Sos İçin:
2 adet havuç
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı krema
Garnitürü İçin:
Yarım soğan
4 diş sarımsak
Yarım su bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
3 adet çeri domates
Yarım sap kereviz sapı
100 ml. tavuk suyu

Dana Kaburga Hazırlanışı:
Gelişigüzel kestiğiniz sebzeleri soteleyin. Salçasını ilave edin. Kalan diğer malzemeleri harmanlayın. Kaburgayı kızgın bir tavada kızartın. Fırın tepsisinin alt kısmına sebzeleri, üst kısmına ise kaburgayı yerleştirin. Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 2 saat süreyle pişirin. Sos için; Havucu haşlayın. Püre haline gelene kadar süt ve
krema ile karıştırın. Garnitürü için; Arpa şehriyeyi ve yeşil mercimeği ayrı ayrı haşlayın. Serçe parmak büyüklüğünde doğradığınız kereviz sapını sıcak suda haşlayıp, buzlu bir kabın içerisine alın. Bu sırada soğan ve sarımsakları küp küp doğrayın. Hafif rengi dönene kadar soteleyin. Arpa şehriyeyi ekleyin ve bir miktarda tavuk suyu dökün. Şehriye suyunu çektikten sonra, yeşil mercimeği, kereviz sapını ve çeri domatesleri ilave edin. Servis tabağına bir fırça yardımıyla havuç püre sosu sürün. Üzerine arpa şehriyeyi koyun. Son olarak pişen kaburgayı oturtun.

Tags: Dana KaburgaDana Kaburga HazırlanışıDana Kaburga İçin MalzemelerDana Kaburga Nasıl YapılırDana Kaburga Tarifi
Previous Post

Dana Yanak ve Kereviz Püresi

Next Post

Dana Dil

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dana Dil

Dana Dil

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki