Zeytinyağlı Ispanak Kökü Tarifi
Zeytinyağlı Ispanak Kökü İçin Malzemeler:
500 gram ıspanak kökü
1 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
Tuz, kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı limon suyu
Zeytinyağlı Ispanak Kökü Hazırlanışı:
Ispanakların köklerini kestikten sonra iyice yıkayıp süzün. Daha sonra 1 çorba kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzüp kalan sirkeyi, zeytinyağını, ince ince kıyılmış sarımsakları, tuzu, limon suyunu ve toz biberi
ekleyerek tatlandırın. Servis yapın.
Editörün notu:
Aynı yöntemle pancar kökü ile de bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Pancar kökünü birkaç dakika daha fazladan haşlamanız yeterli olacaktır. Pancar kökü salatasını hazırladıktan sonra dilerseniz üzerine ufalanmış tulum peyniri ve maydanoz da serpebilirsiniz.