Balık Buğulama Tarifi
Balık Buğulama İçin Malzemeler:
4 adet orta boy levrek (temizlenmiş, fileto haline getirilmiş, balık suyunu kullanmak için kemikleri ve kafasını ayrı pakette hazırlanmış)
1 çorba kaşığı tereyağı (tepeleme)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet küçük boy kereviz
2-3 kereviz yaprağı
1 tatlı kaşığı un (tepeleme)
1 su bardağı balık suyu (tarife bakınız)
1 kahve fincanı süt
5-6 adet mantar
1 adet orta boy patates
2-3 dal maydanoz
Tuz, taze çekilmiş karabiber, limon suyu
Balık Buğulama Hazırlanışı:
Geniş tabanlı döküm tencereyi ocağın üzerinde iyice ısıtın. Zeytinyağını ve tereyağını ilave edin. Küçük küçük
doğranmış soğanı, sarımsağı, kereviz ile yapraklarını, tuzu ve karabiberi ekleyin. Soğanlar hafif yumuşayınca unu ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra balık suyunu ve ılık sütü dökün. Yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Dilimlenmiş mantar ile küp doğranmış patatesi de ilave edin. Orta ateşte sebzeleri yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca bu karışımı ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın. Dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırdığınız balık parçalarını sosun içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. Fırından alın, kıyılmış maydanoz ve limon suyu ile tatlandırın. Buğulamayı sıcak sıcak servis yapın.