Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Tarhana Mantısı

by Yemek Zevki Editör
12 Ekim 2015
in Tarifler
478 15
0
Tarhana Mantısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tarhana-mantisi

Tarhana Mantısı

Tarhana Mantısı için Malzemeler:
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet küçük boy yumurta
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz tarhana
İç Malzemesi İçin:
1 adet sivri biber
150 gram ufalanmış köy peyniri
100 gram lor peyniri
1 dal taze kekik

Tarhana Mantısı Hazırlanışı:
Hamuru için; 1 bardak ılık suyun içinde maya ile şekeri karıştırın. Mayalanması için 10 dakika bekletin. Hamur yoğurma kabının içine mayalı suyu, yumurtayı, sıvı yağı, toz tarhanayı yoğurdu ve tuzu karıştırın. Azar azar unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurun üzerini streç bir folyo ile örtün, oda ısısında mayalanması için yarım saat bekletin. İç malzemesi için; Kıyılmış otlarla birlikte peynirleri karıştırın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Yarım santim inceliğinde oklava yardımı ile hazır yufkadan biraz daha küçük bir yufka açın. Açtığınız hamurlardan orta boy kare hamurlar elde edin. Hamurların ortasına birer çay kaşığı iç malzeme yerleştirin.
Her iki kenarlarından tutarak ortada birleştirin. Hamurları kızgın yağda kızartın. Süzüp sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli sos ile birlikte sıcak sıcak servis yapın.

Tags: MantıtarhanaTarhana MantısıTarhana Mantısı HazırlanışıTarhana Mantısı MalzemeleriTarhana Mantısı Nasıl Yapılıryemek zevki
Previous Post

Fırında Kuzu Eti ve Zahterli Ev Eriştesi

Next Post

Kuzu İncikli Keşkek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kuzu İncikli Keşkek

Kuzu İncikli Keşkek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki