Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Etli Bulgur Pilavı

by Yemek Zevki Editör
06 Ekim 2015
in Tarifler
478 15
0
Etli Bulgur Pilavı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

etli-bulgur-pilavi

Etli Bulgur Pilavı

Etli Bulgur Pilavı için Malzemeler:
Kuşbaşı Etli Karışım İçin:
300 gram kuşbaşı et
1 adet mandalinanın suyu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
Pilav İçin:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
3 adet sivri biber
1 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 diş sarımsak
1 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı su
1 kase nane, dereotu, maydanoz karışımı

Etli Bulgur Pilavı Hazırlanışı:
Kuşbaşı et için; Etleri zar şeklinde doğrayın. Eti pişireceğiniz tavayı iyice ısıtıp eti kavurun. Mandalina suyunu, tuzu ve kimyonu ilave edin. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. İndirmeye yakın tereyağını ekleyin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Bulgur için; Soğanı zar şeklinde doğrayıp tereyağı ve sıvı yağda kavurun. Sivri biberi, kıyılmış sarımsakları, suda inceltilmiş salçayı, zar şeklinde doğranmış domatesi ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Eti, sıcak suyu ve tuzunu ilave edin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, sonra ateşi kısın. Suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, kıyılmış yeşillikleri ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Demlenmeye bırakın.

Tags: etli bulgurEtli Bulgur PilavıEtli Bulgur Pilavı HazırlanışıEtli Bulgur Pilavı MalzemeleriEtli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılırpilav
Previous Post

Mandalinalı Puding

Next Post

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki