Ana Sayfa » Tarifler » Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek

Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek

kuzu-incikKendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek İçin Malzemeler

4 adet kuzu incik

Keşkek için:

200 gram buğday

Yeterince et suyu

80 gram tereyağı

Az tuz

10 adet zeytin

2 adet portakal

(4 Kişilik)

Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek Hazırlanışı

Derin bir tavada tereyağı ile kuzu incikleri kızartın. Kızartma esnasında aromalı sebzeler kullanabilirsiniz (soğan, sarımsak, kereviz sapı). İncikler renk aldıktan sonra üzerini geçene kadar su ilave ederek 2 saat kadar pişmeye bırakın. Suyunu verdikten sonra baharat torbası oluşturarak ete aroma kazandırabilirsiniz. Etin pişmesine yakın tuz ilave edin ve sertliğini kontrol ederek servis edin.

Daha önceden ıslatılmış ve yıkanmış buğdayı et suyu ile kaynatarak iyice pişirin. Suyunu çekmeye başlayınca biraz dövdüğünüz buğdayı, tuz ve tereyağını ekleyin. Etin suyunu sos kıvamına gelene kadar ocakta çektirin, içeresine dilimlenmiş zeytin ve portakal koyduktan sonra servis edebilirsiniz.

 

OKU ➤  Kuru Domates Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir