Ana Sayfa » Etiket arşivi: keşkek

Etiket arşivi: keşkek

Keşkek

Keşkek Tarifi Keşkek İçin Malzemeler: 1,5 su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı nohut 400 gram dana kuşbaşı eti 1 adet soğan 1 çay kaşığı dövülmüş kişniş Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı Keşkek Hazırlanışı: Buğdayı ve nohudu yıkayıp süzün. Düdüklü tencerenin dibine doğranmış soğanı, üzerine kuşbaşı doğranmış eti, etin üzerine buğday ile nohutları ilave edin. Az miktarda tuzu, kişnişi ve karabiberi …

Devamını oku »

Etli Keşkek Çorbası

Etli Keşkek Çorbası Tarifi Etli Keşkek Çorbası İçin Malzemeler: 1 kilo kuzu gerdan 1 su bardağı dövülmüş buğday 2 adet havuç 2 adet domates Bir kaç dal dere otu 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı 1 adet kapya biber Etli Keşkek Çorbası Hazırlanışı: Buğdayı önceden haşlayın, kuzu etini ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin, kapya biber doğrayın, tereyağında kavurun. Diğer malzemeleri ilave edin. Kavrulan harca suyunu verin. …

Devamını oku »

Kuzu İncikli Keşkek

Kuzu İncikli Keşkek Kuzu İncikli Keşkek için Malzemeler: 4 adet kuzu incik 2 çay kaşığı tane 1 çay kaşığı tarçın 1 tutam zencefil 2-3 yaprak defne 1 büyük boy kırmızı soğan 3 su bardağı su Tuz Keşkek İçin: 150 gram dövme buğday 100 gram haşlanmış nohut Et suyu Su 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı çemen 1-2 adet kurutulmuş …

Devamını oku »

Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek

Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek İçin Malzemeler 4 adet kuzu incik Keşkek için: 200 gram buğday Yeterince et suyu 80 gram tereyağı Az tuz 10 adet zeytin 2 adet portakal (4 Kişilik) Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek Hazırlanışı Derin bir tavada tereyağı ile kuzu incikleri kızartın. Kızartma esnasında aromalı sebzeler kullanabilirsiniz (soğan, sarımsak, kereviz sapı). İncikler renk aldıktan …

Devamını oku »