Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Sağlık

Glutensiz Beslenmek Artık Lüks Değil

by Yemek Zevki Editör
02 Eylül 2015
in Sağlık
488 5
0
Glutensiz Beslenmek Artık Lüks Değil
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

glutenÖnemli bir çok rahatsızlığa sebep olan gluten maddesi günlük hayatta tükettiğimiz başta buğday, yulaf, çavdar ve arpa olmak üzere birçok gıdada yer alıyor. 

Tedavisi mümkün olmayan, gluten hassasiyeti bulunan hastaların hayatları boyunca özel diyetler uygulaması gerekiyor. Dünya’da gluten hassasiyeti %5 oranında görülürken, bu nedenle sağlıklı insanlarında yaşam kalitesi ciddi anlamda etkileniyor. Bu kapsamda çalışmalar yürüten Golda Gıda, gluten hassasiyetine yönelik un ve irmik çeşitlerine glutensiz ürünleri de ekledi.

Çölyak, Sedef, PKU hastalıklarının en önemli nedenlerinden biri olan gluten, bağırsaklardaki sindirimi sağlayan yapıların bozulmasına sebep olarak ince bağırsakta hasarlar oluşturan etken maddedir. Gluten, günlük tükettiğimiz yiyeceklerde özellikle buğday, arpa, yulaf ve çavdarda bulunuyor. Ayrıca kıvam arttırıcı özelliği nedeniyle de pek çok ürünün içeriğine ekleniyor. Glutene hassasiyeti kesinleşen kişinin sağlıklı ve normal yaşaması için mutlaka glutensiz yaşama alışması gerekiyor. Amerika’da 2 milyondan fazla ve günümüzde de her 100 kişiden birinde bulunan gluten hassasiyetine dikkat edilmediği müddetçe çölyak hastalarında tiroid, lenfoma ve diyabet rahatsızlıkları da görülebiliyor. HACCP şartlarına uygun olarak sağlıklı, güvenilir ve hijyenik ürünler üretmeyi görev bilen Golda Gıda, müşterilerin taleplerini belirleyerek müşteri memnuniyeti sağlamayı temel politika ediniyor. Glutensiz ürünler, son derece yüksek besleyici özelliğine sahip un ve irmikteki besleyici vitaminlerden eksik kalmamasını sağlamak amacıyla özel olarak üretiliyor.

Glutenle Mücadele Hayati Bir Konudur

Güvenilir Gıda Ödülü ile kalitesini tescilleyen Golda Gıda Genel Müdürü Fatih Doğan; “ Dünya’da Sedef hastalığı %3, Çölyak hastalığı %1, PKU hastalığı %1 oranında görülüyor. Gluten maddesinin neden olduğu bu hastalıklarda glutenle mücadele hayati bir konudur. Bu konuda ki hassasiyetin hem bireyler hem de çevresindeki insanlar için büyük titizlik gerektirdiğinin farkındayız. Üretimimizi gerçekleştirirken hassasiyetin en ince sebeplerine kadar inceleyip, gerekli kontrolleri sağlayıp özenli bir üretim gerçekleştirdik. Özellikle glutensiz un ve irmik üretmeye başlarken insanların piyasada glutensiz ürünleri rahatlıkla bulamıyor olması ve bulabildikleri ürünlerin de faiş fiyatlarda olması konusundaki şikâyetlerini dikkate aldık. Özellikle piyasada sadece ithal ürünlerin bulunması hem fiyatları çok yükseltiyordu hem de tüketicinin güven duymasını zorlaştırıyordu. Bu doğrultuda da ürünlerimizde yüksek kalite ve tüketici hassasiyetini dikkate alarak uygun fiyatlarda üretim yapıp satış ağımızı genişletmeye gayret gösterdik. Aynı zamanda gluten hassasiyeti olan bireylerden aldığımız talepler ve Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında önümüzdeki dönemlerde de farklı ürün çeşitlerini glutensiz üretmeye başlayacağız. Özellikle çocukluk döneminde yaşanan gluten hassasiyeti ve yetişkinlere oranla çocukların durumu daha zor kabullenmesinden dolayı çerez, atıştırmalık ve bisküvi gruplarımıza glutensiz ürünleri ekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Tags: beslenmebuğdayçavdargluten maddesiGlutensiz beslenmeSağlıkyemek zevkiyulaf
Previous Post

Kalamış Manzarasına Karşı “Atina Geceleri”

Next Post

Tereyağı, Keçi Sütü Lezzetiyle Buluştu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tereyağı, Keçi Sütü Lezzetiyle Buluştu

Tereyağı, Keçi Sütü Lezzetiyle Buluştu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki