1 kilo taze vişne
1,5 su bardağı toz şeker
2 litre su
Vişne Kompostosu Hazırlanışı:
1.Aşama
Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra saplarını çıkartın. Vişne tanelerini, şekeri tencereye alın. Üzerine suyunu ilave edin.
2.Aşama
Tencereyi ocağın üzerine alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Vişneler kaynamaya başlayınca 10 dakika daha ateşte tutun. Ocaktan alın.
3.Aşama
Tencereden yeni aldığınız kompostoyu sıcakken temiz cam kavanozlara aktarın. Buharı gitmeden cam kavanozların kapaklarını hemen sıkıca kapatın.
4.Aşama
Kavanoza aktardığınız vişne kompostosunun kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirin. Bu şekilde hiç hareket ettirmeden oda ısısında bir gün boyunca bekletin. Bekletme süreci bittikten sonra buzdolabına aktarabilirsiniz.
HURİŞ’İN NOTLARI:
Kompostoyu hazırlarken içine 1 adet tarçın çubuğu ve 2 adet yıldız anason ekleyebilirsiniz.
Ben vişne kompostosunu hazırlarken çekirdeklerini temizlemeyi tercih etmiyorum, dilerseniz siz çekirdeklerini temizleyebilirsiniz.
Vişnelerin saplarını kuruttuktan sonra küçük bir kese kağıdına aktarıp nem almayan kuru bir yerde öylece muhafaza edebilirsiniz. Böylece kiraz sapı gibi vişne saplarını da kaynar suyla birlikte demleyebilirsiniz. Midenize iyi gelecektir.