Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler İçecek Tarifleri

Vişne Kompostosu

by Yemek Zevki Editör
19 Ağustos 2015
in İçecek Tarifleri
478 15
0
Vişne Kompostosu
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

vişne-kompostosuVişne Kompostosu Malzemeler:

1 kilo taze vişne

1,5 su bardağı toz şeker

2 litre su

Vişne Kompostosu Hazırlanışı:

1.Aşama

 

Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra saplarını çıkartın. Vişne tanelerini, şekeri tencereye alın. Üzerine suyunu ilave edin.

2.Aşama

Tencereyi ocağın üzerine alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Vişneler kaynamaya başlayınca 10 dakika daha ateşte tutun. Ocaktan alın.

3.Aşama

Tencereden yeni aldığınız kompostoyu sıcakken temiz cam kavanozlara aktarın. Buharı gitmeden cam kavanozların kapaklarını hemen sıkıca kapatın.

4.Aşama

Kavanoza aktardığınız vişne kompostosunun kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirin. Bu şekilde hiç hareket ettirmeden oda ısısında bir gün boyunca bekletin. Bekletme süreci bittikten sonra buzdolabına aktarabilirsiniz.

HURİŞ’İN NOTLARI:

Kompostoyu hazırlarken içine 1 adet tarçın çubuğu ve 2 adet yıldız anason ekleyebilirsiniz.

Ben vişne kompostosunu hazırlarken çekirdeklerini temizlemeyi tercih etmiyorum, dilerseniz siz çekirdeklerini temizleyebilirsiniz.

Vişnelerin saplarını kuruttuktan sonra küçük bir kese kağıdına aktarıp nem almayan kuru bir yerde öylece muhafaza edebilirsiniz. Böylece kiraz sapı gibi vişne saplarını da kaynar suyla birlikte demleyebilirsiniz. Midenize iyi gelecektir.

 

Tags: kompostokomposto tarifiVişne KompostosuVişne Kompostosu HazırlanışıVişne Kompostosu MalzemelerVişne Kompostosu Tarifi
Previous Post

Fırında Mısır Koçanı Video

Next Post

Taze Enginar Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Taze Enginar Salatası

Taze Enginar Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki