Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Haber Turu

Bayramın Lezzetli Meleği, “Melek Pilavı”

by Yemek Zevki Editör
06 Ağustos 2015
in Haber Turu
458 35
0
Bayramın Lezzetli Meleği, “Melek Pilavı”
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

chefBu yıl Kurban Bayramı’nın en lezzetli tarifi, birbirinden uzman eğitim kadrosunun workshoplarıyla yemek tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Chefschool”dan. Sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, uzun yemeklerin yendiği bayram sofralarını zenginleştirmek için küçük damak çatlatan dokunuşlar önemli. Aile fertlerinin bir araya geldiği, özenli sofraların kurulduğu bayrama yakışan birbirinden lezzetli tariflerden biri de “Melek Pilavı”.

İşte Kadir Has Üniversitesi bünyesinde hizmet veren, lezzetin uzman mekanı Chefschool’un Şefi Şef Buğra Özgül’ün yorumu: “Kurban bayramında kuzu eti ile hazırlayabileceğiniz Melek Pilavı, sofralarınızda başlı başına bir şölen havası estirmeye yetecek.”

Melek Pilavı Malzemeleri;

* 2,5 su bardağı baldo pirinç

* 2,5 su bardağı et suyu

* 300 gram kuşbaşı kuzu eti

* 2 adet defneyaprağı

* 2 adet havuç – tavla zarı şeklinde doğranmış / diri kalacak şekilde haşlanmış

* 1 su bardağı nohut – bir gece önceden suda bekletilmiş / haşlanmış

* 1 su bardağı kültür mantarı – sapları alınmış / haşlanmış

* 1 su bardağı bezelye / haşlanmış

* 1 Yemek kaşığı – silme toz şeker

* 3 yemek kaşığıtereyağı

* Tuz – arzunuza göre

* Karabiber – arzunuza göre

Yapılışı

  • Sıcak tuzlu suda pirinci yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Bekleme sırasında üzerini örtmeyin.
  • 1 saatin sonunda pirinçleri, soğuk suyun altında, suyu berrak akana kadar yıkayın ve bir süzgece alarak süzülüp iyice kurumasını sağlayın.
  • Kuzu etlerini bir tencereye koyun ve üzerine 4 su bardağı soğuk su ile defne yapraklarını ekleyin, yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlamadan evvel ara ara kontrol edin ve üzerinde biriken köpüğü kevgir yardımı ile temizleyin.
  • Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kapak kapatarak yaklaşık bir saat boyunca eti tıkırdatın.
  • Pişen etleri ayırın, pişim suyunu pilavda kullanmak üzere süzün ve muhafaza edin.
  • 2,5 su bardağı et suyunu tencereye koyun, tuz ve şekeri ilave ederek kaynatın.Kaynayınca pirinci ilave edin ve karıştırın.
  • Sebzeleri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 3 – 4 dakika orta ateşte ve devamında 3 – 4 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  • Kapağı açtığınızda pilav suyunu çekmiş ve üzeri göz göz olmuş olmalıdır.
  • Tereyağını ayrı bir tavada eritin ve iyice kızmasını sağlayın. Kızgın yağı suyunu çekmiş pilavın üzerine gezdirin ve nazikçe karıştırın.
  • Tencere ile kapak arasına kağıthavlu yerleştirerek 20 – 25 dakika boyunca pilavınızı demlendirin.
  • Servis etmeden önce pilavınızı kevgir yardımı ile alt üst edin.
Tags: bayramlezzetMelek Pilavıpilavyemek tarifleriyemek zevki
Previous Post

Yaz Aylarında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Next Post

Villari’den Dondurma Ve Tatlılar İçin Özel Yeni Tasarım

Yemek Zevki Editör

Next Post
Villari’den Dondurma Ve Tatlılar İçin Özel Yeni Tasarım

Villari'den Dondurma Ve Tatlılar İçin Özel Yeni Tasarım

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki