Kıymalı ve Pirinçli Semizotu İçin Malzemeler:
1 kilo semizotu
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gram koyun kıyması
2 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı pirinç
Tuz, karabiber
(4 Kişilik)
Hazırlanışı:
Semizotlarını birkaç yıkayıp süzdükten sonra kayna suda haşlayın. Süzüp akan soğuk suyun altında süzün. İrice doğrayın.
Pirinci yıkayıp süzün.
Kıyılmış soğanları tereyağında hafifçe kavurun. Kıymayı ekleyin. 10 dakika daha kavurduktan sonra semizotunu ilave edin. Salçayı bir bardak sıcak suda incelttikten sonra tencereye dökün. Birkaç taşım kaynayınca pirinci, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 15 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.