Frambuazlı Trileçe İçin Malzemeler
Kek İçin:
5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
4 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
200 ml. krema
Frambuaz Sos İçin:
1 su bardağı frambuaz
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
(4 Kişilik)
Frambuazlı Trileçe Hazırlanışı
Bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu harmanlayın. Yumurtalı karışıma ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
Kek hamurunu fırın kabına döküp, 170 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırında 45-50 dakika pişirin.
Bir kaseye şerbet malzemelerini koyup çırpın. Fırından çıkan kek ılındıktan sonra üzerinde kürdanla delikler açın. Soğuk şerbeti üzerine dökün.
Frambuaz sosu için; Küçük bir tencereye frambuazı, suyu, toz şekeri, koyup kaynatın. Çırpma teliyle arada karıştırıp 5 dakika kaynatın. Nişastayı az su ile karıştırdıktan sonra kaynamakta olan frambuazın üzerine dökün. Çırpma teliyle karıştırın. Kaynatıp tel süzgeçten geçirin. Soğutun. Trileçenin üzerine frambuaz sosunu yayın. Servis tabağına alın.