4 adet patlıcan
2 adet domates
4 adet sivribiber
300 gram kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
10 adet mantar
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı biberiye
1 şeker kaşığı domates salçası
2 adet doğranmış domates
1 çay bardağı sıvı yağ
(4 Kişilik)
İslim Kebabı Hazırlanışı
Patlıcanları ince uzun şeritler halinde dilimleyip kızartın. Soğanı, eti ve sarımsağı kavurup, et yumuşamaya başlayınca havuçları mantar büyüklüğünde doğrayıp, mantarları da ikiye bölüp etlerin üzerine atın. Salçayı ve bir bardak suyu ilave edin. Tuzunu ve baharatını ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp malzemeler hamur gibi oluncaya kadar pişirin. Patlıcanları bir kasenin içine uzunlamasına dizin. Uçlarını kasenin kenarlarından sallandırın. Kasenin içine pişmiş olan harçtan koyun. Patlıcanların kenarlarını üst üste kapatın, üzerine domates ve biberi bir kürdan yardımıyla sabitleyin. Bu şekilde 5 dakika fırında pişirip, servise verin.