Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

İslim Kebabı     

by Yemek Zevki Editör
20 Ağustos 2015
in Et Yemekleri, İftar Yemekleri
483 10
0
İslim Kebabı     
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

islim-kebabı-yemek-zevkiİslim Kebabı İçin Malzemeler

4 adet patlıcan

2 adet domates

4 adet sivribiber

300 gram kuzu eti

1 adet kuru soğan

1 adet havuç

10 adet mantar

4 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı biberiye

1 şeker kaşığı domates salçası

2 adet doğranmış domates

1 çay bardağı sıvı yağ

(4 Kişilik)

İslim Kebabı Hazırlanışı

Patlıcanları ince uzun şeritler halinde dilimleyip kızartın. Soğanı, eti ve sarımsağı kavurup, et yumuşamaya başlayınca havuçları mantar büyüklüğünde doğrayıp, mantarları da ikiye bölüp etlerin üzerine atın. Salçayı ve bir bardak suyu ilave edin. Tuzunu ve baharatını ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp malzemeler hamur gibi oluncaya kadar pişirin. Patlıcanları bir kasenin içine uzunlamasına dizin. Uçlarını kasenin kenarlarından sallandırın. Kasenin içine pişmiş olan harçtan koyun. Patlıcanların kenarlarını üst üste kapatın, üzerine domates ve biberi bir kürdan yardımıyla sabitleyin. Bu şekilde 5 dakika fırında pişirip, servise verin.

Tags: iftariftar menüsüİslim Kebabıİslim Kebabı Hazırlanışıİslim Kebabı Malzemelerİslim Kebabı Tarifiİslim Kebabı YapımıkebapramazanRamazan ayıyemek zevki
Previous Post

Etli Yaz Türlüsü

Next Post

Taze Meyve Kompostosu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Taze Meyve Kompostosu

Taze Meyve Kompostosu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki