Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Reçel Tarifleri

Patlıcan Reçeli

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Reçel Tarifleri
473 20
2
Patlıcan Reçeli

Patlıcan Reçeli

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Patlıcan Reçeli
Patlıcan Reçeli

Malzemeler

30 adet küçük boy patlıcan

1.5 kilogram tozşeker

1 litre su

1 adet limonun suyu

Patlıcan Reçeli Tarifi:

Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin. Kabuklarını soyun. Patlıcanları büyük bir tencerede üzerini geçecek kadar su ilavesiyle ocağa koyun. 15 -20 dakika haşlayın. Süzüp 4 -5 kez soğuk sudan geçirin. 20 dakika soğuk suda bekletin. Diğer bir tencerede tozşekeri1 litresu ile koyulaşıp şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelinceye kadar ağır ateşte kaynatın. Limon suyu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. 5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatın.

Tags: patlıcanpatlıcan reçelireçel
Previous Post

Sebzeli Tavuk

Next Post

Buharda Pişirilmiş Tatlı Salatalıklı Levrek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Buharda Pişirilmiş Tatlı Salatalıklı Levrek

Buharda Pişirilmiş Tatlı Salatalıklı Levrek

Comments 2

  1. Mostafa says:
    14 yıl ago

    Sibel; Yook 🙂 Aldım ben bunu, ama yapılabilir tabii… Laf aramızda, belki ondan ilham albailirim :))Cevapla

    Yanıtla
    • Naomi says:
      14 yıl ago

      Mfckemmel bir tespit! Neden diye sraonlar varsa, cevabı son iki paragrafında. Bahar aylarının maksimumlarının yazdan yfcksek olduğu Karadeniz şehirlerini biliyordum, ama sonbaharı siz gf6sterdiniz, teşekkfcrler.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki