Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kıtır Ördek

Kıtır Ördek

Kitir-Ordek

Kıtır Ördek Malzemeler: 

1.5 kiloluk bütün ördek 1

adet soğan

100 gram havuç

3 diş sarımsak

10 adet tane karabiber

2 adet defne yaprağı

100 gram sıvı yağ

Tuz Su

Kıtır Ördek Hazırlanışı:

Sıvı yağı kızdırdığınız bir tavada ördeği arkalı önlü pişmeye bırakın. iri kıydığınız soğanları ekleyin. Sarımsak ve havuçları da ekleyip kızartmaya devam edin. Bir süre sonra su, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ilave edin. Sebzeli ördeği bu şekilde kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. 180 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırında 1.5 saat süreyle pişmeye bırakın. Fırından aldığınız ördekleri kemiklerinden ayırın. Servis yapmadan önce; üzerlerinin kıtır kıtır olması için 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Ekşi erik sos veya elma sos ile servise sunabilirsiniz

OKU ➤  RAMAZANDA SUSUZLUĞUN ÇARESİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir