İrmik Tatlısı İçin Malzemeler:
125 gram irmik
200 gram toz şeker
250 gram süt
90 gram tereyağı
10 gram çam fıstığı
(4 Kişilik )
Hazırlanışı:
Tereyağını orta boy bir tencerede eritin. İrmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Fıstıkları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Ateşi kısın. Altın rengini alana dek kavurmaya devam edin. Sütü ayrı bir yerde kaynatıp irmiğe ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 dakika bekletin. Daha sonra kapağını açıp şekerini ekleyin. Birkaç dakika karıştırıp ocaktan alın. İrmik tatlısını ocaktan alır almaz geniş bir kaba aktarın. Bu şekilde soğumaya bırakın. İsteğe göre Antepfıstığı içi ile servis yapabilirsiniz.