Poğaça Malzemeler:
1 su bardağı süt
2 Türk kahvesi fincanı su
10 gram maya
4 su bardağı un
1 su bardağı + 1 Türk kahvesi fincanı sızma zeytinyağı
50 gram eritilmiş tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Harç İçin:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 adet iri boy yumurta
Yarım kilo ebegümeci
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Üzeri İçin:
1 adet yumurta 1’er çorba kaşığı çörekotu ve susam
Poğaça Hazırlanışı:
Süt ve suyu tencereye alıp ısıtın. Ocaktan alıp maya ilave edin. Un ekleyip yoğurun. Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirip, kalan malzemeyi ilave edin. Yeniden yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde edin. 30 dakika daha dinlendirip, hamuru bezelere ayırın. Harç için; Peynir, yumurta, kıyılmış ebegümeci, karabiber ve tuzu karıştırın. Harcı bezelerin içlerine pay edip kapatın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.