Poğaça

poğaça

Poğaça Malzemeler:

1 su bardağı süt

2 Türk kahvesi fincanı su

10 gram maya

4 su bardağı un

1 su bardağı + 1 Türk kahvesi fincanı sızma zeytinyağı

50 gram eritilmiş tereyağı

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı toz şeker

Harç İçin:

1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

1 adet iri boy yumurta

Yarım kilo ebegümeci

Yarım tatlı kaşığı karabiber

Yeteri kadar tuz

Üzeri İçin:

1 adet yumurta 1’er çorba kaşığı çörekotu ve susam

Poğaça Hazırlanışı: 

Süt ve suyu tencereye alıp ısıtın. Ocaktan alıp maya ilave edin. Un ekleyip yoğurun. Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirip, kalan malzemeyi ilave edin. Yeniden yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde edin. 30 dakika daha dinlendirip, hamuru bezelere ayırın. Harç için; Peynir, yumurta, kıyılmış ebegümeci, karabiber ve tuzu karıştırın. Harcı bezelerin içlerine pay edip kapatın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

OKU ➤  Otlu Anne Poğaçası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir