Renkli Sote Biberli Turunçgilli Tavuk
(4 Kişilik)
Malzemeler
Fesleğenli ve kekikli fırında tavuk çeşnisi
1 kilo tavuk but
1 adet limonun kabuğu
1 adet portakalın kabuğu
Biber Sote İçin:
2 adet sarı biber
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil dolmalık biber
1 çorba kaşığı ay çiçek yağı
Hazırlanışı
Fırın poşetine butları koyun. Fesleğenli ve kekikli tavuk çeşnisini poşetin içindeki malzemelerin üzerine serpiştirin. Portakal ve limonun bir soyacak ile kabuklarını çıkarıp poşete ekleyin. Poşeti hafifçe sallayıp, ağzını kapatın. Bir kürdan yardımıyla poşette 3 adet delik açın. Önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra torbayı bir makas yardımıyla dikkatlice kesip, renkli biber sote ile sıcak servis edin.
Renkli biber sote için; Yüksek ateşte kızdırdığınız tavaya ay çiçek yağını alıp ısıtın. Jülyen kestiğiniz renkli biberleri hafif diri kalacak şekilde 3-4 dakika boyunca soteleyin. Turunçgilli tavuk ile birlikte sıcak servis edin.