Kuskus ve Kuzu Pirzola
(2 Kişilik)
Malzemeler:
50 gram havuç
2 adet arpacık soğan
40 gram kuskus
100 ml. sebze suyu
40 gram tereyağı
10 gram kurutulmuş siyah zeytin
1 dal frenk soğanı
1 tatlı kaşığı limon suyu
100 gram kuzu bonfile
100 gram kuzu pirzola
3 yaprak pazı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Havucu ve arpacık soğanı ince ince kıyıp tavada sote edin. Kuskusu ve sıcak sebze suyunu ilave edip pişirin. Piştikten sonra tereyağı ile lezzetlendirin. Zeytini, ince doğranmış frenk soğanını ve limon suyunu ekleyin. Hafifçe karıştırıp kavurmaya devam edin.
Pazıyı birkaç kaşık sıvı yağda sote edin. Tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip tatlandırın.
Kuzu pirzolayı ızgarada, tercihen az orta kıvamda pişirin. Kuskus ve pazı eşliğinde sıcak sıcak servis yapın.
Şefin Önerisi: Yemeğin finalini yapan, Atkins & Potts şefleri tarafından özel geliştirilmiş soslardan ardıçlı sosu tavsiye ederim.