Viyana Usulü Tavuk Şnitzel
(4 Kişilik)
Malzemeler:
8 parça dana eti (Her biri en az 90 gram)
4 adet yumurta
200 gram çok ince çekilmiş galeta unu
100 gram un
300 ml. tereyağı
100 gram bitkisel yağ ya da yerfıstığı yağı
Garnitür:
Haşlanmış patates, dilimlenmiş limon, semizotu
Viyana Usulü Tavuk Şnitzel Hazırlanışı:
Dana etlerini 2-4 mm kalınlığında incelttikten sonra etlerin her iki tarafına tuz serpin.
Geniş bir tabakta yumurtaları çatalla çırpın. Başka bir tabakta galeta unu olsun, diğer bir tabakta da un. Tavuk etlerini sırasıyla önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son olarak da galeta ununa bulayın. Tereyağını ve sıvı yağı derin bir kızartma tenceresine alın ve yağ iyice kızınca içine tavuk etini atıp altın sarısı renk alana kadar kızartın. Diğer tarafını da aynı şekilde kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün. Şnitzeli sıcak sıcak servis yapın. İsteğe göre haşlanmış patates ve çiğ semizotu ile servis edebilirsiniz.
Püf noktası:
Kullanılacak galeta ununun çok iyi inceltilmiş olması gerekiyor. Kızartma yaparken kullanılan tereyağı çıtır bir lezzet katacaktır. En önemli detay: Kesinlikle fritöz kullanılmayacaktır.