Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Kalp Pasta

by Yemek Zevki Editör
03 Şubat 2015
in Pasta Tarifleri
483 10
0
Kalp Pasta
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

12

Kalp Pasta Malzemeler:

Pandispanyası İçin:

>5 adet yumurta

>250 gram pudra şekeri

>250 gram elenmiş un

>1 paket kabartma tozu

>1 paket vanilya

>1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

Üzeri İçin:

>1 paket kremşanti

>1 paket hazır çilekli puding

>3 su bardağı süt (600 ml.)

 

Hazırlanışı:

Üzeri için; Kremşantiyi 1 paket soğuk sütle iyice çırpın. Karışımı buzdolabına aktarın. Çilekli pudingi de kalan 2 bardak sütle pişirin. Ocaktan alın, arada bir mikserle çırparak üzeri kabuk bağlamadan soğutun. Yumurtaları ve şekeri mikserde köpük köpük olana dek çırpın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak yavaş yavaş tüm malzemenin buluşmasını sağlayın. En son rendelenmiş portakal kabuğu ile vanilyayı ekleyin. Tekrar karıştırın. Pandispanya hamurunu isterseniz ısıya dayanıklı, yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kalp şeklindeki kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, arada bir uzun bir şiş çubuğu hamurun içine batırıp kontrol ederek 40-45 dakika pişirin. Bu arada buzdolabında beklettiğiniz kremşanti ile soğuyup pütürsüz hale getirdiğiniz çilekli pudingi bir kapta birleştirin, pandisyanya pişene kadar buzdolabında bekletin. Pişen hamuru fırından alın. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın, isteğe göre dondurulmuş vişne ile süsleyip servis yapın.

Tags: Kalp PastaKalp Pasta HazırlanısıKalp Pasta MalzemelerKalp Pasta Tarifi
Previous Post

Bitki Çayı Keyfi İçin Pratik Çözüm Arnica Bitkidem Pro

Next Post

Sağlıklı Beslenmek İçin 10 Adım Atın

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sağlıklı Beslenmek İçin 10 Adım Atın

Sağlıklı Beslenmek İçin 10 Adım Atın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki