Kalp Pasta Malzemeler:
Pandispanyası İçin:
>5 adet yumurta
>250 gram pudra şekeri
>250 gram elenmiş un
>1 paket kabartma tozu
>1 paket vanilya
>1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzeri İçin:
>1 paket kremşanti
>1 paket hazır çilekli puding
>3 su bardağı süt (600 ml.)
Hazırlanışı:
Üzeri için; Kremşantiyi 1 paket soğuk sütle iyice çırpın. Karışımı buzdolabına aktarın. Çilekli pudingi de kalan 2 bardak sütle pişirin. Ocaktan alın, arada bir mikserle çırparak üzeri kabuk bağlamadan soğutun. Yumurtaları ve şekeri mikserde köpük köpük olana dek çırpın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak yavaş yavaş tüm malzemenin buluşmasını sağlayın. En son rendelenmiş portakal kabuğu ile vanilyayı ekleyin. Tekrar karıştırın. Pandispanya hamurunu isterseniz ısıya dayanıklı, yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kalp şeklindeki kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, arada bir uzun bir şiş çubuğu hamurun içine batırıp kontrol ederek 40-45 dakika pişirin. Bu arada buzdolabında beklettiğiniz kremşanti ile soğuyup pütürsüz hale getirdiğiniz çilekli pudingi bir kapta birleştirin, pandisyanya pişene kadar buzdolabında bekletin. Pişen hamuru fırından alın. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın, isteğe göre dondurulmuş vişne ile süsleyip servis yapın.