Teknede Tavuk Malzemeler
1 adet bütün tavuk (1.400-1.500 gram)
250 gram patates
250 gram soğan
10 gram tuz
1 adet boş peynir tenekesi
1 adet “ T ” şeklinde demir çubuk
500 gram meşe kömürü
Çıra, tahta parçaları ve tutuşturmak için gazete kağıdı
Teknede Tavuk Hazırlanışı
Mangal ateşini yakın, ateşi yakarken meşe kömürü kullanın. Kömürler kor halini aldıktan sonra, ateş yakılan alanın tabanına taş ya da ateş tuğlaları yerleştirin. Üzerine patates ve soğanları yerleştirdikten sonra, T şeklindeki demiri ateşin ortasına saplayın. Tavuğu tuzlayarak alt kısmından bu demirin üzerine oturtun ve üzerini teneke ile kapatın. Tenekenin etrafını ateşin külleri ile kapatarak 45 dakika pişirin. Tavuğu bütün olarak servis tabağına alın. Sofraya getirildiğinde parçalayarak servis edin