Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tavuk Yemekleri

Soya Soslu Piliç Topları

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Tavuk Yemekleri
473 20
0
Soya Soslu Piliç Topları
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

pilic

 

Malzemeler

5 adet orta boy patates

200 gram süt

100 gram yeşil dolmalık biber

100 gram kapya kırmızı biber

100 gram sarı Kaliforniya biber

100 gram kuru soğan

20 gram sarımsak

8 gram tuz

4 gram karabiber

60 gram soya sos

100 gram tereyağı

2 adet domates

4 dal rosemary (biberiye)

20 gram ay çiçek yağı

300 gram tavuk göğüs kıyma

200 gram tavuk but kıyma

50 gram galeta unu

 

Hazırlanışı

Tavuk kıymaları bir tepsiye alın. Tuz, karabiber, galeta unu, kimyon ilave edin. İyice yoğurup top top yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteleri buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Piliç toplarını kızdırılmış az tere yağlı tavada soteleyerek pişirin. Tavaya zeytinyağı koyun ve kızdırın. İçerisine piyazlık doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsakları ekleyip, 1-2 çevirim soteleyin. Daha sonra renkli biberleri ilave edin. Biberleri fazla öldürülmeden yumuşayıncaya kadar soteleyin. Tuz, karabiber ekleyip tatlandırın. Patates püresini sunum tabağının ortasına fazla yaymadan bırakın. Üzerine sotelenmiş biberleri koyun. Piliç toplarını tek tek ortası boş kalacak şekilde pürenın yanına dizin. Ortasına ızgara yada yağsız tavada kızarttığınız domatesi koyun. Piliç  toplarını kızarttığınız tavaya soya sos ve tereyağı koyup bir taşım kaynatın. Piliç toplarının üstünde gezdirin. Son olarak ortaya koyduğunuz domatesin üstüne rosemary dallarını yerleştirip servise sunun.

Patates Püresi için;Soyduğunuz patatesleri az tuzlu suda  25-30 dakika haşlayın ve süzün. Bir kevgir veya tahta kaşık yardımıyla iyice ezin. Püreye 50 gram tereyağı ilave edin. 200 gram sütü bir tavada bir taşım kaynatın. Kaynayan sütü ezilmiş patateslere döküp iyice karıştırın. Püreniz servise hazırdır.

Tags: Soya Soslu Piliç ToplarıSoya Soslu Piliç Topları HazırlanışıSoya Soslu Piliç Topları MalzemeleriSoya Soslu Piliç Topları Tarifi
Previous Post

Antep Közleme

Next Post

Fırında Dana Kürek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fırında Dana Kürek

Fırında Dana Kürek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Navigate

  • Home
  • Recipe
  • About
  • Archives
  • Contact

Recent Recipes

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

03 Kasım 2025
Mantarlı Hamsi Güveci

Mantarlı Hamsi Güveci

23 Ekim 2025

Browse by Category

  • 1 şef 1 konuk
  • ADV
  • Balık Yemekleri
  • Breakfast
  • Çorba Tarifleri
  • Dinner
  • Diyet Yemekleri
  • Drink
  • Dünya Mutfağı
  • Et Yemekleri
  • Foto Galeri
  • Günün Tarifi
  • Gurmeler
  • Haber Turu
  • Hamur İşi Tarifleri
  • Hidden
  • İçecek Tarifleri
  • İftar Yemekleri
  • Kek Tarifleri
  • Kültür Sanat
  • Kurabiye Tarifleri
  • Markalar
  • Mekânlar
  • Meze Tarifleri
  • Öneri Yorum
  • Pasta Tarifleri
  • Pilav Tarifleri
  • Pratik Yemekler
  • Püf Noktaları
  • Reçel Tarifleri
  • Recipe
  • Restaurant
  • Sağlık
  • Salata Tarifleri
  • Sebze Yemekleri
  • Street Food
  • Tarifler
  • Tatlı Tarifleri
  • Tavuk Yemekleri
  • Vegetarian
  • Video Galeri
  • Yöresel Yemekler

Browse by Ingredients

Ana Yemekler Balık Basit Yemekler beslenme Börek Diyet domates Dondurma dünya mutfakları Et Yemekleri haber Hamur İşleri iftar iftarda ne yapsam iftar menüsü iftar saati kek Kurabiye Kurabiyeler köfte pilav ramazan Ramazan ayı ramazan menüsü sahur Salata salatalar Sağlık sebze yemekleri tarif Tarifler tatlı Tatlılar tavuk video yemek yemek tarifi yemek tarifleri yemek zevki yemekzevki YemekZevkiDergisi yöresel yemekler Çorba Çorbalar İçecek

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.