Bademli Kereviz Salatası Malzemeler:
> 2 su bardağı süzme yoğurt
> 2 adet orta boy kereviz
> 1 adet küçük boy havuç
> 2 adet küçük boy elma (Tercihen Amasya elması)
> 1 çay bardağı iri kıyılmış badem içi
> Birkaç dal kıyılmış dereotu
> Yarım limonun suyu
> 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber
Bademli Kereviz Salatası Hazırlanışı:
Süzme yoğurdu geniş bir kaba alın. Yarım limonun suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyip hafifçe karıştırın. Kerevizleri, havuçları ve elmaları rendeleyip yoğurda katın (Direkt olarak yoğurdun olduğu kaba randelerseniz daha pratik olacaktır). İnce kıyılmış dereotunu da karışıma ilave edin. En son zeytinyağını ve bademlerin yarısını ekleyin. Sunum için dondurma kaşığınız varsa salatadan top şeklinde bir miktar alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine badem içi serpin. Soğuk servis yapın