Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Trabzon Peynirli Pide

Trabzon Peynirli Pide

peynirlipide

Trabzon Peynirli Pide Malzemeler:

Hamuru İçin:

> 1 kilo un

> 1 litre su

> 1 yemek kaşığı tuz

> 1,5 yemek kaşığı toz şeker

> Ceviz büyüklüğünde yaş maya

İç Harcı İçin:

> 1 kilo Trabzon köy peyniri

> 200 gram Telli peynir

> 200 gram Kolot peynir

Trabzon Peynirli Pide Hazırlanışı:

Peynirli harç için;

Salamurada bekletilen Trabzon köy peynirini, tuzundan arındırılmak için 1 gün öncesinden suda bekletin. Ve 1 gece geçtikten sonra 3-4 defa suyunu değiştirin. Daha sonra Trabzon köy peyniri, telli peynir ve kolot peynirini mutfak robotundan geçirin. Hazırladığınız bu karışımın kaşıktan akabilecek kıvamda olması için; içerisine çok az miktarda su ilave edin ve karıştırın. Hamuru için; Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, maya, toz şeker ve tuz ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve kabarması için yarım saat bekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerlerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Her bir hamur parçasını uzunlamasına açın. Hazırladığınız harcı, hamurun orta kısmına yerleştirin ve hamurun iki ucunu birleştirerek pide şekli verin. Diğer tüm hamurlar için aynı işlemi yapın. Hazırlanan pidelerin, kenarlarına yumurta sarısı sürerek, önceden ısıttığınız ve 200 dereceye ayarladığınız fırına verin. Pidelerin üzeri kızarana kadar pişmesini bekleyin. Daha sonra tercihe göre tereyağı ile birlikte sıcak olarak servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir