Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pratik Yemekler

Mantarlı Turna Yemişli Makarna

by Yemek Zevki Editör
10 Eylül 2014
in Pratik Yemekler
468 25
0
Mantarlı Turna Yemişli Makarna
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

22

Malzemeler:

> 2 adet küçük boy soğan

> 500 gram istiridye mantarı

> 4 dal maydanoz

> 320 gram pappardelle cinsi makarna

> 50 gram turna yemişi kurusu

> 2 çorba kaşığı zeytinyağı

> 1-2 çay kaşığı limon suyu

> 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk)

> 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

> Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Soğanları soyup şerit şeklinde  doğrayın. Mantarları temizleyin,  büyük olan mantarları ikiye  bölün. Maydanozun yapraklarını  ayırıp kıyın.

Makarnayı paketteki pişirme  önerisine göre haşlayın.  Ayrı bir tavada soğanları ve  turna yemişlerini 3-4 dakika  kavurun. Bu karışımı ayrı bir  kaba alın. Aynı tavada yağı  kızdırın ve mantarları altın  sarısı bir renk alana kadar  kavurun. Üzerine ayrı kaba  aldığınız soğan turn ayemişi  karışımını ekleyin.

Makarnayı süzün. Makarna  suyundan 1 su bardağı kadarını  ayırın. Bu suyu mantarlı  karışıma ekleyin ve kaynamaya  bırakın. Tuz, karabiber ve  limon suyu ile tatlandırın.  Karışımı kıvamlı hale getirmek  için ocağı kısın ve tereyağını  ekleyin. Süzdüğünüz makarnayı  da karışıma ekleyerek  harmanlayın. Servis tabağına  aktarın. Üzerini, isteğe göre  rendelenmiş parmesan peyniri  ve kıyılmış maydanoz ile  süsleyip servise hazır edin.

Tags: Basit Yemekler
Previous Post

Susuz Zeytinyağlı Kabak

Next Post

Turna Yemişli Marul Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Turna Yemişli Marul Salatası

Turna Yemişli Marul Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki