Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Reçel Tarifleri

Kireçte Balkabağı Reçeli

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2014
in Reçel Tarifleri
468 25
0
Kireçte Balkabağı Reçeli
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2460

Malzemeler:

1 kilo bal kabağı

5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

1 çay kaşığı ucu limon tuzu

1 parça kireç (yarım mandalina büyüklüğünde)

Kaymak

Hazırlanışı:

Kabağı istediğiniz büyüklükte ince dilimler halinde kesin. Kireç topağını suyun içinde incelterek çözülmesini sağlayın. Sönmüş kireç bulamazsanız kireci bol su içinde söndürdükten sonra köpürüp dibe çökünce üstteki suyunu alarak reçel yapımında kullanabilirsiniz.

Cam bir kabın içinde 3-4 litre kadar kireçli suyu aktarın. Kabakları bu suda 5 saat kadar bekletin. Bu süre içinde kabağın dokusundaki değişikliği fark edeceksiniz.

Ayrı bir tencerede 5 bardak şeker ile 2,5 bardak suyu kaynatın. Kabakları kireçli suyun içinden çıkartın, bol suyla durulayıp süzdükten sonra şerbetin içine atın. Kabaklar hafif şeffaflaşana dek arada bir biriken köpükleri temizleyerek şerbetin içinde pişirin. Limon tuzunu 1 çorba kaşığı suda erittikten sonra şerbetin içine ilave edin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuyunca istediğiniz gibi kesin.

Servis önerisi:

Pişmaniye, pekmez, orman meyveleri, ceviz içi, taze nane yaprakları.

Tags: reçel
Previous Post

Dardenia’dan Balık Tutkunlarını Şımartan Bir Lezzet: Fener Kavurma

Next Post

Böğürtlen Şerbeti

Yemek Zevki Editör

Next Post
Böğürtlen Şerbeti

Böğürtlen Şerbeti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki