Malzemeler:
Tart Hamuru İçin:
> 275 gram elenmiş un
> 125 gram tereyağı (Buzdolabından yeni çıkmış)
> 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (tepeleme)
> Birkaç çorba kaşığı soğuk su
İç Malzemesi İçin:
> 500 gram ince kıyılmış rezene
> 200 gram ince kıyılmış pırasa
> Birkaç dal taze kekik
> 3 adet yumurta
> 2 adet yumurtanın sarısı
> 400 ml. krema
> 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (tepeleme)
> 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
> Tuz, taze çekilmiş karabiber
> 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: Unu ve tereyağını hamur yoğurma kabında bulgur gibi oluncaya kadar ovalayın. Rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin. Azar azar soğuk su ilave ederek sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde yuvarlayıp streç folyoya sarın ve buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Soğutulmuş hamuru 30 cm çapındaki tart kalıbına elle bastırarak yayın. Kalıpla tekrar buzdolabına aktarın ve 10 dakika daha bu şekilde bekletin. Hamurun üzerini yağlı kağıtla kapatın. Üzerine bir avuç kuru fasulye veya nohut serpin ki hamur pişerken iyice kabarmasın. Hamuru önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Kabı fırından alın, kağıdı ve fasulyeleri kaldırın ve tekrar fırına aktarın. Hamur hafif pembeleşinceye kadar pişirin. İç malzemesi için; Geniş yüzeyli derince bir tavayı orta ateşte kızdırıp zeytinyağını dökün. Kıyılmış rezene ve pırasaları ekleyin. Karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, saldıkları suyu süzün, soğumaya bırakın. Sosu için; Ayrı bir kapta yumurtaları, kremayı, rendelenmiş parmesan peynirini, haşhaş tohumlarını, tuzu ve karabiberi çırpın. Pişen tart hamurunun içine pırasalı karışımı yayın, sosu da üzerine dökün. Ufalanmış kekikleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Malzemeler iyice birbirine yapışıp bütünleşince fırından alın. Sıcak veya ılık servis yapın.