Malzemeler:
2 demet maydanoz
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıcak su
2 adet kapya biber
Tuz
Sosu İçin:
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Bulguru çukur bir kaba aktarın. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatın ve 15 dakika kadar yeterince şişmesi için bekleyin.
Maydanozları yıkayıp iyice süzdükten sonra ince ince kıyın.
Sosu için; Sarımsağı çok ince kıyın. Zeytinyağını, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyip karıştırın. Sosunuz hazırdır.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde çok ince doğrayın. Maydanozla birlikte biberleri harmanlayın.
Sos dışındaki tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayın. En son sosunu ve tuzunu dökün. Servis yapın.