Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Banh Mi Burger

by Yemek Zevki Editör
09 Nisan 2014
in Et Yemekleri
478 15
0
Banh Mi Burger
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1966

Malzemeler:

225 gram dana kıyması (Tercihen yüzde 100 dana etinden olmalı)

Tuz, karabiber

1 adet salatalık

1 adet havuç

1 çorba kaşığı sirke

Birkaç yaprak Çin lahanası

Baharatlı chili mayonez

Taze kişniş

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 adet hamburger ekmeği

 

Hazırlanışı:

Dana kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. İyice yoğurun.

Diğer malzemeleri hazırlayana dek yağlı kağıdın üzerine aktarın ve bu şekilde buzdolabında bekletin.

Havucun kabuğunu kazıdıktan sonra çok ince uzun doğrayın ya da jülyen rendeleyin. Lahanayı da aynı şekilde ince uzun uzun doğrayın. Sebzelere tuzu ve sirkeyi ilave edin. İyice harmanlayın.

Salatalığı da çok ince dilimleyin.

Fırça yardımı ile hamburger ekmeğinin iç yüzeylerini 1 çay kaşığı tereyağı ile yağlayın. Ekmeğin iç yüzeylerini tavada kızartın.

Hazırladığınız köfte hamurunun da her iki tarafını ızgarada 4’er dakikada kızartın.

Diğer taraftan da kalan tereyağı ile kızartılmış omleti (ortası sarı, kenarları beyaz) hazırlayın.

Hamburger ekmeğinin ilk katının üzerine baharatlı sostan sürün. Sırasıyla salatalık dilimlerini, taze kişniş yapraklarını, kızarttığınız köfteyi, sebzeli karışımı ve omleti yerleştirin.

Ekmeğin diğer katını da malzemelerin üzerine yerleştirerek kapatın ve hemen servise hazır edin.

Tags: Basit YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Tex-Mex Burger

Next Post

Cheesecake Lezzeti Artık Yanı Başınızda

Yemek Zevki Editör

Next Post

Cheesecake Lezzeti Artık Yanı Başınızda

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki