400 gram bonfile (Yaprak kesilmiş bonfile)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ay çiçek yağı
250 ml. krema
1’er tatlı kaşığı karabiber, kimyon
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
6 diş ince kıyılmış sarımsak
2 çorba kaşığı hardal
Garnitürü İçin:
Brokoli, karnabahar, taze fasulye, havuç
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Sosu için; Yağları, kremayı, baharatı, rendelenmiş soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı bir kapta iyice karıştırın. Etleri bu malzemeye ekleyerek bulamaç haline getirin. Üzerini kapakla kapatıp buzdolabına aktarın ve bir gün boyunca dinlenmesini sağlayın. Daha sonra şişlere geçirip ızgarada pişirin.
Sebzeleri irice doğrayıp diri kıvamda buharda haşlayın. Henüz sıcakken geniş bir kaseye alıp tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve tereyağını ekleyerek tatlandırın. Eti garnitür sebzeler ve acı-tatlı hardal sos ile birlikte hemen servise hazır edin.