Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Salata Tarifleri

Dil Şiş Salata

by Yemek Zevki Editör
04 Nisan 2014
in Salata Tarifleri
478 15
0
Dil Şiş Salata
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1927

Malzemeler:

2 adet çöp şiş

1 adet kılçıksız dil balığı

1’er dilim patlıcan, kabak, kapya biber

1 çorba kaşığı susam yağı

1 çorba kaşığı oyster sos

1 tatlı kaşığı file badem

1 tatlı kaşığı bal

3 adet kiraz domates

150 gram bebe ıspanak yaprakları

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Oyster sos ile susam yağını karıştırın. Sebzeleri buharda haşlayıp rulo yapın. Şeritler halinde kesilmiş dil balığını da rulo yaparak sebzelerle birlikte şişe dizin.

Şişleri hazırladığınız sosa bulayarak ızgarada ön pişirme yapın. Daha sonra, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika daha pişirin.

İri doğranmış bademleri bal ile tavada karamelize edin. Zeytinyağı, soya sos ve limon suyunu karıştırıp bebek ıspanak yapraklarıyla tatlandırın. Servis tabağına fırında pişirdiğiniz şişleri alın. Ortasına da bebe ıspanaklı karışımı yerleştirin. Karamelize badem ve kiraz domatesle süsleyip servise hazır edin.

Tags: salatalar
Previous Post

Lakerda Nasıl Yapılır?

Next Post

Sütlaç

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sütlaç

Sütlaç

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki