Malzemeler:
2 su bardağı arpa şehriye
2,5 su bardağı sıcak su
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay bardağı limon suyu
2 tatlı kaşığı bal
2 çorba kaşığı hardal
100 gram haşlanmış tavuk eti (didiklenmiş)
2-3 dal taze soğan
Birkaç dal dereotu
3 çorba kaşığı mısır
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Hazırlanışı:
Arpa şehriyeleri yapışmaz yüzeyli bir tencerede yağsız, rengi kahverengi olana dek kavurun.
2,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Sosu için; Zeytinyağı, limon suyu, bal ve hardalı karıştırın.
Taze soğanı ve dereotunu ince ince kıyın, kornişonları ince dilimleyin, közlenmiş biberi de küp küp doğrayın.
Arpa şehriye soğuduktan sonra kalan tüm malzemeyle birleştirin.
En son didiklenmiş tavuk eti ile sosunu ilave edin. İsteğe göre renkli dolmalık biberlerin içinde paylaştırarak servis edebilirsiniz.