Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
3,5-4 su bardağı un
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
2-3 diş ince ezilmiş sarımsak
Yarım su bardağı parmesan peyniri
Hazırlanışı
Karıştırma kabına ılık suyu, mayayı ve şekeri aktarın. Yaklaşık 5 dakika erimesini bekleyin. Zeytinyağı ve tuzu da katın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek en az 10 dakika yoğurun. Başka bir tarafta da tereyağı ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Un serpilmiş bir tezgahın üzerinde hamuru geniş bir kare olacak şekilde merdane yardımıyla açın. Sarımsaklı tereyağından her tarafına sürün. Kalan sarımsaklı tereyağını daha sonra kullanmak üzere ayırın. En son parmesan peynirini de serpiştirin. Hamuru her iki tarafından dikkatlice ikiye katlayın. Bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritlerin her iki tarafından karşılıklı bükün. Yağlı kağıt serilmiş tepside 10 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alır almaz üzerlerine tekrar fırça yardımıyla sarımsaklı tereyağından sürün ve arzuya göre kaya tuzu serpiştirin.