4 adet fileto somon (her birinin derisi alınmış ve avuç içi büyüklüğünde)
8 adet hazır baklava yufkası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gram tereyağı
Rokalı Pesto İçin:
1 demet roka yaprağı
2 adet ardıç yemişi
Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 diş sarımsak
Çeyrek su bardağı kavrulmuş çam fıstığı
Çeyrek su bardağı krem peynir
Tuz,karabiber
Hazırlanışı:
Pesto sos için; Ardıç yemişini havanda iyice ezin. Kalan malzemelerle birlikte mutfak robotuna aktarın. Macun kıvamına gelene dek ezin. Hazırladığınız pesto sosu servis sırasında kullanmak üzere ayırın.
Somon filetoların her birini yıkayıp iyice kurulayın. Baklava yufkasından 25×15 cm büyüklüğünde parçalar elde edin. Zeytinyağı ile eritilmiş tereyağını bir kasede karıştırın. Kesmiş olduğunuz baklava yufkasını tezgaha yayın, üzerine fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin ve bu katı da aynı şekilde yağlayın.
Somon parçalarından bir tanesini hamurun ortasına yerleştirin. Yufkayı, somon hava almayacak şekilde katlayıp üzerine tekrar yağlı karışımdan sürün. Kalan malzeme bitene dek aynı şekilde işlemi uygulayın.
Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Üzerine somonlu yufkaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızana dek pişirin.
Servis tabağına yufkalı somonları alın. Pesto sos ile servis yapın.