Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Balkabağı Marmelatı

Balkabağı Marmelatı

mermaledBalkabağı Marmelatı İçin Malzemeler:

Yarım kilo balkabağı
Yarım kilo toz şeker
1 su bardağı su
1 adet tarçın çubuğu
2-3 adet karanfil tanesi
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu

Balkabağı Marmelatı Hazırlanışı:
Balkabağını temizleyin.

İster rendeleyin isterseniz de rondoda ezin.Tencereye aktarın.

Üzerine toz şekeri, tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini atın. Tencerenin kapağını kapatın, oda ısısında bu şekilde bir gece bekletin.

Eğer kabaklar sulanmış ise su eklemenize gerek yoktur ancak sulanmamış ise suyunu da ekleyip en az 15 dakika kaynatın.

Ocağı kısıp 20-25 dakika daha pişirin. Balkabaklarının pişip pişmediğini kontrol edin, ocaktan almadan önce limon suyunu ve vanilyayı da ilave edin.

Oda ısısında soğumaya bırakın. Marmelatınız servise hazırdır.

OKU ➤  Çilek Marmeladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir