Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tavuk Yemekleri

Cavallucci

by Yemek Zevki Editör
19 Aralık 2013
in Tavuk Yemekleri
488 5
0
Cavallucci
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

cavalluciMalzemeler:

• 6 çorba kaşığı bal
• 1 su bardağı toz şeker
• Çeyrek su bardağı portakal kabuğu şekeri
(minik minik doğranmış)
• Çeyrek su bardağı kuru üzüm (minik minik
doğranmış)
• Yarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
• Çeyrek su bardağı badem içi (dövülmüş)
• Yarım çay kaşığı kabartma tozu
• Yarım çay kaşığı toz tarçın
• Yarım çay kaşığı toz karanfil
• 1 çay kaşığı anason
• Çeyrek çay kaşığı karabiber
• 3 su bardağı buğday unu

Hazırlanışı:

Fırını 180 dereceye ayarlayın, siz hamuru hazırlayana dek fırınınız ısınsın. Bal ile şekeri 3/4 su bardağı su ile iyice eriyip kaynayıncaya kadar pişirin. Diğer bir tarafta cevizi, bademi ve portakal kabuğu şekerini karıştırın. Büyük bir kapta unu, kabarta tozunu ve baharatı harmanladıktan sonra kalan tüm malzemeyi ekleyin. Homojen bir kıvama gelinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Yaklaşık 10-12 dakika içerisinde kabardıktan sonra henüz yüzeyi kahverengiye dönmeden fırından çıkartın. Kurabiyeleri fırından alın ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek afiyetle yiyin.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Lösemili Çocuklar Plastik Poşetlerle Steril Besleniyor

Next Post

Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin: “Tarımda dönüşümün anahtarı kooperatifçiliktir”

Yemek Zevki Editör

Next Post

Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin: "Tarımda dönüşümün anahtarı kooperatifçiliktir"

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki