Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Cavallucci

Cavallucci

cavalluciMalzemeler:

• 6 çorba kaşığı bal
• 1 su bardağı toz şeker
• Çeyrek su bardağı portakal kabuğu şekeri
(minik minik doğranmış)
• Çeyrek su bardağı kuru üzüm (minik minik
doğranmış)
• Yarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
• Çeyrek su bardağı badem içi (dövülmüş)
• Yarım çay kaşığı kabartma tozu
• Yarım çay kaşığı toz tarçın
• Yarım çay kaşığı toz karanfil
• 1 çay kaşığı anason
• Çeyrek çay kaşığı karabiber
• 3 su bardağı buğday unu

Hazırlanışı:

Fırını 180 dereceye ayarlayın, siz hamuru hazırlayana dek fırınınız ısınsın. Bal ile şekeri 3/4 su bardağı su ile iyice eriyip kaynayıncaya kadar pişirin. Diğer bir tarafta cevizi, bademi ve portakal kabuğu şekerini karıştırın. Büyük bir kapta unu, kabarta tozunu ve baharatı harmanladıktan sonra kalan tüm malzemeyi ekleyin. Homojen bir kıvama gelinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Yaklaşık 10-12 dakika içerisinde kabardıktan sonra henüz yüzeyi kahverengiye dönmeden fırından çıkartın. Kurabiyeleri fırından alın ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek afiyetle yiyin.

OKU ➤  Elmalı Tatlı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir