Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan, Kuru Domates Dolması

by Yemek Zevki Editör
09 Aralık 2013
in Tarifler
488 5
0
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan, Kuru Domates Dolması
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

dolmaMalzemeler:

• 10 adet kurutulmuş patlıcan
• 10 adet kurutulmuş domates
• 4-5 adet soğan
• 3 baş sarsmak
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• 2 yemek kaşığı biber salçası
• 2 su bardağı pirinç
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 2 su bardağı sıcak su
• Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz
• 2 adet limonun suyu-Yeterince su

Hazırlanışı:

Kuru patlıcanları ve domatesleri geceden kaynar suya ekleyip çatal geçecek şekilde haşlayın.
Dolma içini hazırlamak için; Kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın. Yıkanmış pirinci ilave edin. 2 bardak sıcak su, baharat, tuz ve şekeri ekleyip suyu çekene kadar pişirin.
Hazırladığınız harcı domates ve patlıcanların içine üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Dolmaların ağız kısmı diğerinin alt kısmına gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine hafifçe tuz serpin. Dolmaların üzerini geçecek şekilde kaynar su ekleyip 20 dakika süreyle pişirin. Limon suyu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Next Post

Yağa adını veren efsane marka ‘Salat’ yeniden sofralarda

Yemek Zevki Editör

Next Post

Yağa adını veren efsane marka ‘Salat’ yeniden sofralarda

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki