Malzemeler:
• 250 gram kuskus
• 1 adet büyük boy kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 4 adet yumurta
• 150 ml. zeytinyağı
• 2-3 sap yeşil soğan
• 5-6 sap maydanoz
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• Tuz
Hazırlanışı:
Bir tencerede küçük doğranmış soğan ve sarımsağı kızdırılmış zeytinyağı ile kavurun. Kimyonu ve pul biberi ekleyin. Kuskusu ve 200 ml. suyu ekleyin. Tencerede kuskusu kapağı kapalı olarak 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Ilındıktan sonra yumurtaları, ince doğranmış yeşil soğan ve maydanozu ekleyin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak üzerlerine hafifçe bastırıp yassıltın. Her iki tarafını da orta ateşte kızartıp servis tabağına alın.