Malzemeler:
• 1 su bardağı nohut
• 1 su bardağı buğday
• 2-3 sap taze soğan
• 1 adet kırmızı soğan
• Yarım demet dereotu
• 4-5 adet çeri domates
• Tuz
Sosu İçin:
• 1 çay bardağı tahin
• 1 adet limonun suyu
• 5 çorba kaşığı nar ekşisi
• 1 fincan zeytinyağı
Hazırlanışı:
Akşamdan ıslatılmış nohut ve buğdayı haşlayın. Bir büyük kasede nohut, buğday, piyazlık doğranmış kırmızı soğan ve ince kıyılmış taze soğan ile dereotunu harmanlayın. Tuzunu ilave edip servis tabağına alın. Ortadan ikiye bölünmüş çeri domatesleri yerleştirin. Sos malzemelerini bir kasede iyice çırpıp salatanın üzerine dökerek servis edin.